1.1.2023 alkaen e-kaasuasemat omistaa BioSairila Oy. BioSairila Oy on Metsäsairila Oy:n ja Etelä-Savon Energia Oy:n omistama yhtiö, joka tuottaa ja jakelee biokaasua Mikkelin seudulla.

E-kaasuasemilla on tällä hetkellä neljä kaasuasemaa, Mikkelissä Graanin ostoskeskuksen yhteydessä, Tuskussa, Haukivuorella asemankylän läheisyydessä sekä Pertunmaan Kuortissa. Tuskun asema on yhdistetty paineistetun ja nesteytetyn kaasun asema.

E-kaasuasemat tarjoaa paikallista vähäpäästöistä liikennepolttoainetta, biokaasua. 

NELJÄ SYYTÄ AJAA BIOKAASULLA

euro raha ikoni

Säästät rahaa

Biokaasukilon sisältämä määrä energiaa vastaa yli 1,5 bensiinilitran sisältöä. Karkeasti voi siis laskea, että energiasisältöön suhteutettuna biokaasukilo maksaa noin 70 % bensiinin hinnasta. Myös kaasutankin lisääminen bensa-autoon on melko edullista, noin 3 000 - 4 000 euroa,  ja siitä saa tuhannen euron muuntotuen 31.3.2023 saakka. Lisää muuntotuesta täältä.

vihreä auto ikoni

Tuotat vähän päästöjä

Biokaasu valmistetaan ihmisten käyttämistä biojätteistä, eläinten lannasta tai muusta eloperäisestä aineksesta, kuten nurmesta. Prosessissa ne mädätetään, jolloin vapautuu metaania ja hiilidioksidia, kuten vapautuisi myös silloin, jos ne mädäntyisivät luonnossa. Liikennebiokaasuna metaani poltetaan, jolloin se muuttuu hiilidioksidiksi. Hiilidioksidi on metaaniin nähden 21 kertaa vähemmän ilmastoa rasittava yhdiste. Liikennebiokaasun sanotaan olevan hiilineutraali.

vihreä lamppu idea ikoni

Tuet uuden teknologian kehittymistä

Suomen energia- ja ilmastostrategian mukaan liikennebiokaasun ja kaasuautojen määrän tulisi lisääntyä 50 000 autoon vuoteen 2030 mennessä. Suomen valtio pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Vuoden 2019 lopussa kaasuautojen määrä ylitti 10 000 kaasuautoa.

vihreä maapallo ympäristö ikoni

Koska miksi ei?

Tankkaaminen on yhtä helppoa kuin bensan, vain hajuttomampaa. Voit vaikka istua autossa tankkauksen aikana. Jakeluverkko on kattava jo varsinkin eteläisellä Suomen puolikkaalla ja laajentuu koko ajan.

ASEMATIEDOT

E-kaasuasemien päivystysnumero on 044 735 3700 (24/7).


Paineistettu biokaasu (CBG)

Graanintie 1, 50190 Mikkeli


Paineistettu biokaasu (CBG)
nesteytetty biokaasu (LBG)
Insinöörinkatu 7 B, 50150 Mikkeli


Paineistettu biokaasu (CBG)
Hennalantie 10, 19410 Pertunmaa

Paineistettu biokaasu (CBG)
Ursuksentie 14, 51600 Haukivuori


SÄÄSTÄ

Selvitä laskurilla, kuinka paljon säästät vaihtamalla puhtaampaan, uusiutuvaan biokaasuun.
Polttoainekustannukset + verot vuodessa

Laskuri on suuntaa antava arvio autoilun kustannuksista.

skoda octavia auto

BIOKAASU

Biokaasu on hapettomissa olosuhteissa tapahtuvaa mikrobien elintoiminnan jätteenä syntyvää kaasua, josta suurin osa on metaania ja hiilidioksidia. Biokaasua syntyy luonnossa jatkuvasti mm. ihmisen ja eläinten ruoansulatusjärjestelmässä sekä biomassan hajotessa

SEURAA MEITÄ