LNG eli nesteytetty maakaasu

LNG:llä säästät rahaa ja pienennät polttoainepäästöjä.

Nesteytetty maakaasu eli LNG on taloudellinen vaihtoehto raskaan liikenteen ja esimerkiksi laivojen polttoaineeksi. LNG:n CO2-päästöt ovat noin 20 % pienemmät kuin muissa fossiilisissa polttoaineissa.  Nesteytettynä maakaasu on erittäin tiheää, ja se mahdollistaa hyvän kantaman, jopa yli 1500 km.

Nesteytetyn maakaasun tankkausasemaverkosto kehittyy jatkuvasti. Mikkelin Tuskun LNG-tankkausasema aloittaa jakelutoimintansa alkukesällä 2021 ja on Suomen yhdeksäs LNG-tankkauspiste. LNG:tä voit tankata Mikkelin lisäksi mm. Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa ja Helsingissä Gasumin tankkauspisteillä.

Neljä syytä ajaa LNG:llä

euro raha ikoni

Edullinen

LNG:llä ajaessasi kuoletat parissa vuodessa kalustohankinnan hintaeron. LNG polttoaineena on edullisempaa kuin diesel. Lisäksi kaasukuorma-autoihin on saatavilla vuosille 2021-2022 12 000 € investointitukea Traficomilta. Tutustu tähän tarkemmin Traficomin sivuilla!

vihreä auto ikoni

Pienemmät päästöt

LNG:n CO2-päästöt verrattuna dieseliin ovat noin 20 % pienemmät. Kuitenkin on huomioitava, että LNG on maakaasua, eli myös fossiilinen polttoaine dieselin tavoin.

Hyvä kantama

Hyvä kantama

Esimerkkiauto 1:n kulutus on 30 kg/100 km ja tankin tilavuus on yli 1 000 l eli lähes 450 kg. Kantama on 1500 km.

Esimerkkiauto 2:n kulutus on 20 kg/100 km ja tankin tilavuus on n. 500 l eli 220 kg. Kantama on 1100 km.

Nopea ja siisti tankkaus

Nopea ja siisti tankkaus

LNG:n tankkaaminen on nopeaa ja siistiä. Tankkauksessa on huomioitava turvallisuus, koska LNG on erittäin kylmää, jopa -160-asteista.

ASEMATIEDOT

Nesteytetty biokaasu (LBG) ja maakaasu (LNG) (suljettu toistaiseksi)
LNG käyttöturvallisuustiedote

Paineistettu biokaasu (CBG) ja maakaasu (CNG)

 

Insinöörinkatu 7 B, 50150 Mikkeli

BLOGI